Kategorier
Tandvård

Clearcorrect – osynlig tandreglering 

Den nya tekniken och nya innovationer skapar helt nya förutsättningar inom alla tänkbara områden. Ser man till tandreglering så är detta definitivt inget undantag. Lider du av sneda tänder och en allt annat än rak tandrad så finns idag en mängd olika alternativ tillgängliga för att reglera dina problem. 

Tidigare har det enda valet handlar om regleringen med hjälp av en tandställning i metall – en så kallad räls. Idag finns andra alternativ där exempelvis Clearcorrect seglat upp som en given favorit. En tandställning i metall fungerar, men den kommer också att synas under en lång tid.

Clearcorrect – stora fördelar 

 Väljer du clearcorrect så får du samma effekt och lika fina tänder – men där ingenting kommer att synas under den pågående behandlingen. Clearcorrect bygger på avancerad teknik där man tar tandavtryck, röntgar och skräddarsyr de skenor som ska användas för att reglera dina tänder. 

De skenor som skapas och används kallas för aligners och tillverkas helt i genomskinlig plast. Fördelarna med detta är att de A) inte syns på samma sätt som en tandställning i metall gör B) att de kan plockas ut och att du hela tiden i samband med måltider och tandborstning slipper ha dessa inne i munnen C) att de är bekväma och inte spänner runt dina tänder. 

Följ utvecklingen hos din tandläkare 

Ser man till ytterligare en fördel så handlar det om att du hela tiden kan följa utvecklingen. I samband med att nya skenor sätts in så visar din tandläkare dig hur pass mycket dina tänder flyttats. Du får därmed en tydlig målbild och en mållinje som hela tiden kommer närmare och närmare. 

Dessutom kan tandläkaren också, innan behandlingen sätts igång, visa hur de förmodade resultaten kommer att se ut. Du kan således se hur du kommer att se ut redan innan du börjar använda Clearcorrect – och avgöra om du tycker att skillnaden i fråga är mödan värd.